TC ile tapu SORGULAMA şifresiz! Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır

e-Devlet üzerinden artık çok sayıda işlem kimlik numarası ile yapılıyor. e-Devlet başkasına ait tapu sorgulama hakkında açıklama geldi.
TC ile tapu SORGULAMA şifresiz! Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır

TC ile tapu SORGULAMA şifresiz! Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır? Teknolojide yaşanan gelişmeler her geçen gün hayatımızı kolaylaştırırken özellikle de artık pek çok işlemin sadece kimlik numarası ile yapılması büyük kolaylık sağlıyor.

Bu işlemler arasında en çok ilgi göreni ise hiç şüphesiz e-Devlet tapu bilgileri sorgulama işlemi olarak öne çıkıyor. Tapu sahipleri e-Devlet üzerinden kimlik numarası ve şifrelerini girerek adlarına kayıtlı olan tapuları görebiliyorlar. Yine konutun metrekaresi, adresi, konumu gibi pek çok özelliği yine bu ekran üzerinden görülebiliyor.

BAŞKASINA AİT TAPU SORGULAMA! E-DEVLET İSİM SOYİSİM TC İLE TAPU SORGULAMA YAPILABİLİR Mİ?

Günümüzde tapu bilgileri sıklıkla araştırılmakla beraber hükümet tarafından yapılan yasal düzenleme sonrasında avukatlara da artık e-Devlet üzerinden başkasına ait tapu sorgulama işlemi yapma imkanı sunulmaktadır. Türkiye Barolar Birliği TAKPAS Sorgulama Sistemi üzerinden avukatlar müvekkillerinin dava işlemleri için kayıtlı arsa, arazi, konut, daire işyeri gibi taşınmazlar olup olmadığını sorgulama imkanına sahiptir.

Örneğin avukat bu işlem sayesinde müvekkilinin alacaklı olduğu kişinin taşınmazı olup olmadığını öğrenirken bunun için icra takibi başlatabilir. Ancak avukatların da bu sisteme girişi sadece hukuki işlemler için sınırlandırılmış bulunmakta olup her giriş ve sorgulama işlemi kayıt altına alınmakta olup keyfi sorgulamalar yasaklanmıştır.

e-DEVLET TAPU SORGULAMA NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Bunlara ek olarak kişinin kendisine ait olan tapu bilgilerini sorgulama imkanı da bulunmaktadır. Bunun için e-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne tapu bilgileri sorgulama yazmanız yeterli olacaktır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama linkini tıklayarak adınıza kayıtlı olan taşınmazları sorgulayabilir, “adıma tapu var mı?” sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

Tapu işlemlerinde bir diğer yöntem ise yaşadığınız il ve ilçede yer alan tapu dairelerine giderek kimlikle sorgulama yapmaktır. Ancak kişisel bilgilerin gizliliği ilkesi nedeniyle sadece kendinize ait olan tapu bilgilerine erişiminize izin verilecektir.